voorzitter@sterklokaalflevoland.nl

BBB moet toontje lager zingen, geen 2e gedeputeerde!

Home / nieuwsberichten

BBB moet toontje lager zingen, geen 2e gedeputeerde!

Als je het bericht op de website van BBB leest, dan zou je niet zeggen dat oud-gedeputeerde Jurie van den Berg vanwege disfunctioneren na drie maanden alweer is opgestapt. Het argument van ‘hij voelde zich niet gesteund’ is lariekoek. Zelfs Van den Bergs eigen fractievoorzitter Anja Keuter adviseerde hem ‘de eer aan zichzelf te houden’ en vóór 1 oktober ontslag te nemen. Immers dan zou Van den Berg geen twee jaar wachtgeld krijgen, maar gewoon een half jaar. Juist het gebruik van wachtgeld ligt binnen de BBB gevoelig, omdat die partij een andere bestuurscultuur nastreeft. De partij uitte eerder nog flinke kritiek op Frans Timmermans, die als voormalig Eurocommissaris wachtgeld krijgt, terwijl hij nu campagne voert.

Wij hebben de indruk dat het Van den Berg kennelijk niet gaat om het belang van de Burgers van Flevoland, één van de drie B’s, maar om zijn eigen financieel Belang, door niet te kiezen voor een half jaar wachtgeld maar voor twee jaar een slordige 9000 per maand als beloning voor amper drie maanden slecht functioneren, want ook het zomerreces viel in deze periode. Hiermee is de euforie van de grote verkiezingswinst van de BBB afgelopen Statenverkiezingen in Flevoland een grote deceptie geworden.

Wij zullen over de gehele gang van zaken pas op 1 november het debat gaan voeren, omdat de Commissaris van de Koning na het ontslag van Jurie van den Berg het helaas niet meer noodzakelijk vond om een extra Statenvergadering hierover uit te roepen. Er is veel in de ‘achterkamertjes’ bekonkeld en wij als SterkLokaalFlevoland willen in die vergadering blootleggen wat hierin nog past in de nieuwe bestuurscultuur van de Staten.

De BBB heeft nu al aangegeven om zo snel mogelijk met een voordracht voor een nieuwe gedeputeerde te komen. Wij zijn daar absoluut op tegen. Wij vonden het al van den zotte dat in een provincie met slechts zes gemeenten er zes gedeputeerden werden voorgedragen. Stel je voor dat deze verhouding in de andere provincies ook aan de hand zou zijn.

Het zou de BBB sieren zich te richten op de kwaliteit van de nog zittende gedeputeerde in plaats van voor de macht binnen het college te gaan. Een toontje lager zingen bij de BBB is nu op zijn plaats. Laat de BBB zich eerst maar inzetten op het terugwinnen van vertrouwen van de Burgers van Flevoland in het algemeen en van Provinciale Staten in het bijzonder, in plaats van inzet op de kwantiteit van het college.

Meld je aan bij onze partij en word lid!