voorzitter@sterklokaalflevoland.nl

Home / Ons partijprogramma

Eenheid door verscheidenheid

...Voor wie echt om Flevoland geeft...

Voorwoord

SterkLokaalFlevoland (SLF) is een platform van onafhankelijke lokale partijen in de provincie Flevoland. Onafhankelijke gemeentelijke partijen werken in een platform samen, wisselen ideeën uit vooral bij zaken die in het belang van de inwoners die eigen gemeentegrens overschrijden.

 

De eigen identiteit van alle partijen binnen het platform staan centraal. We trekken samen op als één politiek platform “Eenheid door verscheidenheid”. Binnen het platform SLF geven de lokale partijen onze kiezers gezamenlijk een krachtige stem in Provinciale Staten en in het Waterschap. SLF is op haar beurt lid van het landelijke platform van de Onafhankelijke SenaatsFractie (OPNL) die sinds 1999 in de Eerste Kamer vertegenwoordigd is met een eigen Senator.

 

SLF legt in dit programma terecht de nadruk op ‘de lokale politiek’ Waarom u 15 maart 2023 op SLF gaat stemmen! Voorheen kon u in Flevoland alleen op landelijke politieke partijen stemmen. Nu kunnen ook lokale stemmers bij de provinciale verkiezingen op ‘Lokalen’ (helden) stemmen! Alle burgers tellen mee in onze zes gemeenten. Van jong tot oud, kleine en grote ondernemers.

 

We mogen trots zijn op een provincie die groeit, vernieuwt, die ondernemend is, die zorgt, waar weer verbinding komt tussen de generaties, waar burgers zich veilig kunnen voelen, waar we tradities en onze cultuur koesteren, waar managers het niet alleen voor het zeggen hebben en waar de menselijke maat weer gaat tellen.

“Eenheid door verscheidenheid”