voorzitter@sterklokaalflevoland.nl

Home / Ons partijprogramma

...Voor wie echt om Flevoland geeft...

Voorwoord

Het vertrouwen in dit kabinet en deze landelijke partijen zijn we helemaal kwijt en naar onze mening de kiezers ook!
Dat is ook de reden dat bij de laatst gehouden gemeenteraadsverkiezingen de onafhankelijke politieke ‘lokale’ partijen zo’n grote overwinning hebben gehaald.
In Flevoland hebben de zes gemeenten maar liefs 48 zetels behaald. Daarmee is de onafhankelijke politiek verreweg het grootste politieke platform in Flevoland. Landelijk hebben deze lokalen de meeste wethouders mogen aanstellen (Lokalen 523, CDA 212, VVD 193, PvdA 110, D66 107 en ChristenUnie 20).

                                                                                    Het dus juist NU belangrijk dat u 15 maart gaat stemmen!

Met een goede provinciale verkiezingsuitslag wil Sterk Lokaal Flevoland met sterke senatoren voor de Onafhankelijke Politiek Nederland (OPNL voorheen OSF) in de Eerste Kamer om het huidige crisisbeleid bestrijden. We zijn er van overtuigd dat na de Provinciale Statenverkiezingen dit huidige kabinet geen meerderheid meer heeft in de Eerste Kamer! Een logisch gevolg zou het aftreden van het huidige rampen-kabinet kunnen zijn. Dit omdat ze bij slechte wetsvoorstellen, zoals bijvoorbeeld het afschaffen van de salderingsregeling op zonnepanelen geen meerderheid zullen hebben in de Eerste Kamer.

Ook houden we het huidige kabinet van VVD, CDA, D66 en CU verantwoordelijk voor de vele fouten en misstanden. Zo een paar voorbeelden met een grote maatschappelijke impact:

  1. De overstromingen in Limburg waar de gedupeerden ‘ruimhartig’ zouden worden gecompenseerd maar dit nog steeds niet is gebeurd;
  2. De compensatie die de gedupeerden zouden krijgen rondom het aardbevingsgebied rondom Loppersum wat nog steeds niet is afgehandeld;
  3. De huidige torenhoge inflatie waardoor de prijzen voor de levensmiddelen onbetaalbaar hoog zijn geworden en daardoor is onder andere de toeloop naar de voedselbanken nog nooit zo hoog geweest;
  4. Dan nog ‘functie elders’ voor een kritische Tweede Kamerlid.
  5. De enorme hoge energie prijzen wat het besteedbaar inkomen van mensen enorm heeft zien dalen.
  6. De pensioenwet nog net voor de provinciale verkiezingen er hebben doorgedrukt en ons pensioenstelsel een soort van Russisch roulette is geworden door de aandelen een grotere rol te laten spelen.
  7. Of de salderingsregeling voor bezitters van zonnepanelen. Die o.a. de Flevolanders wederom in hun portemonnee zullen raken. Schande!
  8. Of de stikstofcrisis waar eenzijdig een gehele bevolkingsgroep (onze boeren) in hun hart wordt geraakt

Zo kunnen we nog wel even door gaan en elke keer weer wordt of de vinger naar iemand anders gewezen of de lachende excuus-machine komt weer op gang en als er geen verdedigingslinie meer kan worden verzonnen voor de zoveelste crisis dan heeft men daar geen ‘actieve herinnering’ meer aan.

                                                                         Als onafhankelijke politieke partij distantiëren we ons van dit landelijke beleid.

Wij bieden hierbij ons partijprogramma aan zodat u onze standpunten kunt doornemen en weet waar we voor staan. We zijn er van overtuigd dat we een verschil kunnen maken in Provinciale Staten van Flevoland én in de Eerste Kamer.

Kies daarom juist NU

op 15 maart

op dé lokale onafhankelijke politiek

Sterk Lokaal Flevoland

Download ons partijprogramma

...Voor wie echt om Flevoland geeft...