voorzitter@sterklokaalflevoland.nl

Bespreking begroting 2024-2027

Home / nieuwsberichten

Bespreking begroting 2024-2027

Bij de Statenvergadering voorde behandeling van de begroting 2024-2027 was SterkLokaalFlevoland goed vertegenwoordigd; Wout Jansen als woordvoerder/fractievoorzitter, Lex Ruyssenaars en Astrid Wals als burger Statenleden, en Jolanda Prins als fractieondersteuner.
Het ging vanavond over de moties en amendementen die waren aangekondigd voor deze Programmabegroting, het financiële spoorboekje van de provincie.

Het was jammer van de stemblunder van BBB en Ja’21, anders was onze gezamenlijke motie met de VVD over de financiering van Horizon aangenomen. Foutje kost 600.000 euro structureel per jaar. Overigens niet het eerste foutje van de BBB dat geld kost.

De vergadering duurde vooral heel lang. Al gauw werd pijnlijk duidelijk dat er van “nieuwe” bestuurscultuur nog geen sprake is. De coalitie had alles volledig dicht getimmerd en voorbesproken. Voor de oppositie was bitter weinig te halen. Om 1:00 uur werd de vergadering gesloten.

Complimenten aan onze nieuwe commissaris van de Koning dhr. Gerritsen. Het was zijn eerste vergadering en het voorzitterschap ging hem goed af.
Onze fractie werkt goed samen en wij vallen ook op in het provinciehuis. Keep on going!

Meld je aan bij onze partij en word lid!