voorzitter@sterklokaalflevoland.nl

Dierenbeulen streng straffen en verbod op houden van!

Home / nieuwsberichten

Dierenbeulen streng straffen en verbod op houden van!

Het lijkt zo vanzelfsprekend: als je een dier in huis neemt, dan zorg je er goed voor. Maar helaas zijn er mensen die – op z’n zachtst gezegd – dat verantwoordelijkheidsbesef niet hebben. Waardoor we verschrikkelijke beelden zien van dieren die worden verwaarloosd en mishandeld.

Dierenbeulen moeten we aanpakken. Ze krijgen hoge boetes en we nemen hun dieren af. Maar daar stopt het niet altijd. Helaas zien we dat mensen opnieuw dieren in huis nemen en dan opnieuw in de fout gaan. Daar moeten we iets aan doen. Die mensen verdienen het niet meer om dieren te houden en horen een verbod te krijgen op het houden van dieren.

Voorstel in Tweede Kamer
Dankzij een voorstel in de Tweede Kamer geeft de rechter de mogelijkheid om dierenbeulen een levenslang verbod op het houden van dieren op te leggen. Zo gaan we dieren in Nederland beter beschermen. Ook krijgen de rechters en toezichthouders met de wetswijziging meer mogelijkheden om dierenmishandeling tegen te gaan:

Wetswijziging
De wetswijziging geeft ruimte om bedrijven te sluiten als het welzijn van dieren in gevaar is. Dat is bijvoorbeeld nodig bij horrorfokkers die keer op keer de fout in gaan. Een ander belangrijk aspect van de wetswijziging is dat we het ophitsen van honden tegen mens en dier als misdrijf strafbaar gaan stellen.
Dat betekent concreet dat de straffen verhoogd worden voor mensen die hun hond inzetten als wapen.

Zwaardere straffen en gebiedsverbod
Ook kunnen dierenbeulen een gebiedsverbod krijgen voor plaatsen waar dieren worden gehouden of verkocht, bijvoorbeeld bij keuringen of hondenwedstrijden.
De vernieuwde wet is een grote stap in het beschermen van dieren tegen misbruik en verwaarlozing. Met deze maatregelen gaan we de beestachtige behandeling van dieren zwaarder straffen en kunnen dieren de bescherming krijgen die ze verdienen.

Meld je aan bij onze partij en word lid!