voorzitter@sterklokaalflevoland.nl

Overheid wil autobezit zoveel mogelijk afschaffen

Home / nieuwsberichten

Overheid wil autobezit zoveel mogelijk afschaffen

Het Nederlandse wagenpark moet steeds schoner. De overheid heeft immers – net als vrijwel de hele Westerse wereld – de pijlen gericht op een volledig klimaat neutrale samenleving. Met het oog op dat doel werd de elektrische auto steeds gestimuleerd: belastingvoordelen, teruggaves, ‘goedkope’ stroom, en recordhoge benzineprijzen moesten ervoor zorgen dat de burger massaal over zou stappen naar de EV.

Elektrisch toch niet de oplossing
Volgens nieuwe overheidsadviseur professor Jan Willem Erisman is het allemaal echter niet genoeg. Tegenover het AD stelt de beste man dat elektrisch toch niet de oplossing is. Als voorzitter van de wetenschappelijke klimaatraad kan hij het weten. Erisman kaart aan dat er waarschijnlijk niet genoeg grondstoffen zijn om iedereen aan een EV te helpen. De voorraad van edelmetalen zoals kobalt en lithium is immers niet oneindig.

Het kostenplaatje van een volledige EV-transitie en de zeer schadelijke manier waarop de eerdergenoemde grondstoffen gewonnen worden in open mijnen laat Erisman nog maar even in het midden. Ook rept hij geen woord over de erbarmelijke omstandigheden waar de mijnwerkers (vaak kinderen) in landen als de Democratische Republiek Congo onder werken.

 

Meld je aan bij onze partij en word lid!