voorzitter@sterklokaalflevoland.nl

Regeringspartijen VVD, CDA, CU en D66 stemmen voor afbouw salderingsregeling! Volgende horde: Eerste Kamer

Home / nieuwsberichten

Regeringspartijen VVD, CDA, CU en D66 stemmen voor afbouw salderingsregeling! Volgende horde: Eerste Kamer

Zorg dat de SALDERINGSREGELING behouden blijft en wees geen dief van uw eigen portemonnee!  De nieuw gekozen Statenleden kiezen op hun beurt weer de nieuwe leden van de Eerste Kamer. Een STEM op ons is een STEM op onze beoogde senator in de Eerste Kamer Henk Krol die 100% voor het behoud van deze salderingsregeling is! De Tweede Kamer en de regeringspartijen D66, VVD, CDA en CU stemden voor de afbouw van de salderingsregeling en dat zullen deze partijen ook in de Eerste Kamer doen. Het is nu aan de Eerste Kamer om te beslissen of dit wetsvoorstel ook daadwerkelijk wordt aangenomen. Sterk Lokaal Flevoland blijft er op hameren (via onze senator in de Eerste Kamer) dat er eerst een goed alternatief voor de regeling moet komen. En die is er  dus niet!

Om de afbouw van de salderingsregeling definitief in de wet vast te leggen, moet er naast de Tweede Kamer ook een meerderheid voor het voorstel stemmen in de Eerste Kamer. Om deze meerderheid in de Eerste Kamer te halen, heeft de huidige coalitie de stemmen van de oppositiepartijen nodig. Wanneer de Eerste Kamer zich over het wetsvoorstel buigt, is nog onduidelijk. Daarom is het van essentieel belang dat u 15 maart op Sterk Lokaal Flevoland stemt als u de salderingsregeling in stand wil houden en gewoon uw vergoeding voor de eigen opgewekte stroom wil behouden.

Stimulans zon op dak
Voor Sterk Lokaal Flevoland is het van belang dat er een langjarig perspectief komt om zon op dak te blijven stimuleren. Wij zijn van mening dat de terugverdientijd van zonnepanelen straks niet meer dan gemiddeld zeven jaar moet zijn. Daarnaast moet de terugleververgoeding aantrekkelijk blijven. Op dit moment krijgen zonnepanelhouders die salderen 100% van de prijs terug. Ook willen wij dat er een investeringssubsidie komt voor huiseigenaren met een kleine portemonnee zodat ook zij zonnepanelen kunnen kopen.

 

   

Henk Krol

Meld je aan bij onze partij en word lid!