voorzitter@sterklokaalflevoland.nl

Sterk Lokaal Flevoland bij werkbezoek aan Lelystad Airport: ‘Een Klaarstaande Toekomst’

Home / nieuwsberichten

Sterk Lokaal Flevoland bij werkbezoek aan Lelystad Airport: ‘Een Klaarstaande Toekomst’

Afgelopen woensdag nam de gehele Provinciale Staten deel aan een boeiend werkbezoek aan Lelystad Airport, en Sterk Lokaal Flevoland was daarbij natuurlijk aanwezig. Vanaf het moment van aankomst werden we hartelijk ontvangen door enthousiaste leerlingen van ROC Flevoland, en de verleidelijke geur van vers gezette koffie met heerlijke versnaperingen begroette ons.

Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de presentatie verzorgd door diverse sprekers, waaronder de directeur van de Schiphol Groep en luchtverkeersleiders. Daarnaast bood de brandweer een indrukwekkende demonstratie, en kregen we een boeiende rondleiding door het prachtige, duurzaam gebouwde terminalgebouw van het vliegveld, dat gereed is om haar deuren te openen.

De presentatie verschafte niet alleen inzicht in de huidige stand van zaken, maar nam ons ook mee op een reis door de geschiedenis van het vliegveld, dat bijna een halve eeuw geleden werd opgericht. Van de eerste plannen in 2015 tot aan de huidige uitdagingen die overwonnen moeten worden om daadwerkelijk operationeel te kunnen zijn, elk aspect werd helder belicht. Het werd ons des te duidelijker dat het openen van Lelystad Airport niet alleen van cruciaal belang is voor reizigers, maar vooral ook voor de inwoners van Flevoland.

De talrijke samenwerkingsverbanden gesmeed met scholen, bedrijven, boeren en andere lokale belanghebbenden, evenals de werkgelegenheid die het vliegveld met zich meebrengt, maken het tot een ware verrijking voor onze provincie. De voordelen zijn talrijk en gevarieerd, en dragen bij aan een bloeiende toekomst voor Flevoland.

Het is voor ons onbegrijpelijk dat gedeputeerde De Reus Lelystad Airport een tweede prioriteit heeft gegeven boven de IJmeerverbinding van Almere. Sterk Lokaal Flevoland vindt dat beide projecten noodzakelijk zijn. Daarom zal onze fractie technische vragen stellen aan het college van Gedeputeerde Staten.

Als Sterk Lokaal Flevoland zullen wij deze kwestie uitvoerig bespreken in de Provinciale Staten, en met grote belangstelling volgen wij de besluitvorming van het nieuwe kabinet. De potentie van Lelystad Airport is overduidelijk, en wij blijven ons inzetten voor een toekomst waarin dit vliegveld haar volledige potentieel kan benutten, niet alleen voor de reizigers, maar bovenal voor de inwoners van Flevoland.

Meld je aan bij onze partij en word lid!