voorzitter@sterklokaalflevoland.nl

Wopke Hoekstra: “we moeten massa-immigratie aanpakken”. Maar komt met núl concrete maatregelen!

Home / nieuwsberichten

Wopke Hoekstra: “we moeten massa-immigratie aanpakken”. Maar komt met núl concrete maatregelen!

Zondag 6 november was Wopke Hoekstra te gast bij WNL op Zondag. De CDA leider en minister van Buitenlandse Zaken kwam er onder meer praten over de massale instroom van migranten. Rick Nieman stelde hem de vraag wat Hoekstra concreet gaat doen om de gigantische asielstroom die jaar na jaar op Nederland afkomt te beperken. Het antwoord was verbijsterend. Het antwoord van Hoekstra geeft perfect weer waarom het CDA zo laag staat in de peilingen.

We tekenen het volgende lange nietszeggende antwoord op:
“Wij moeten er als kabinet met elkaar meer grip op krijgen. Wij kunnen niet meer met het probleem wachten. Wij zullen daar gewoon mee aan de gang moeten gaan. Ik help de discussie niet door nu een getal te noemen. Maar dit is wel waar we met elkaar mee aan de gang moeten. Je moet met elkaar bepalen hoe je die grip krijgt op migratie. Je moet met elkaar het gesprek voeren in het kabinet over de instroom. Je moet erkennen dat Nederland het dichtstbevolkte land van continentaal Europa is, alleen Malta heeft meer inwoners per vierkante kilometer. Je moet alle registers opentrekken. Je moet dat wel met redelijkheid doen, met beleid. Je kan om dit soort problemen niet heen wandelen, je moet ermee aan de gang. Je hebt ook een Europese discussie te voeren. Je zal met elkaar de buitengrenzen van Europa moeten beschermen. Je moet kijken: wat voor aantallen kunnen wij aan, hoe krijg je daar nou grip op en dan moet je ook kijken naar wat je nodig hebt op het gebied van kennismigratie. Je moet het totaal, moet je beetpakken, met beleid en redelijkheid, maar ook met enige snelheid, aldus een inhoudsloze Wopke Hoekstra”.

Hoekstra noemt GEEN concrete maatregelen
Hoekstra durft het te presteren om núl concrete maatregelen te noemen. Lekker veilig achter elkaar wegkruipen en je achter de EU verschuilen dat was zijn antwoord. Dit kabinet neemt totaal geen verantwoordelijkheid en gaat de asielcrisis nooit oplossen maar wel gemeenten verplichten dat zij asielzoekers opnemen.
Hopelijk zeggen alle lokale partijen in de Flevolandse gemeenteraden dat Den Haag de boom in kan. En eisen zij dat hun colleges van B&W een brief schrijven aan dit rampenkabinet dat zij dit kabinet niet langer ten dienste staan zolang het dweilt met de kraan open. Genoeg is genoeg!

Meld je aan bij onze partij en word lid!