voorzitter@sterklokaalflevoland.nl

Wout Jansen neemt tijdelijk de taken van afwezige wethouder Sacha Werkman over in de Noordoostpolder

Home / nieuwsberichten

Wout Jansen neemt tijdelijk de taken van afwezige wethouder Sacha Werkman over in de Noordoostpolder

Naar aanleiding van het uitvallen van wethouder Sacha Werkman wegens overspanningsklachten, heeft de ONS-fractie van Noordoostpolder Wout Jansen voorgedragen als haar vervangere en is hij op 8 februari 2024 beëdigd als interim-wethouder. Werkman is sinds november afwezig en ondanks de inzet van de overige drie wethouders en de burgemeester om haar taken waar te nemen, blijkt de herstelperiode langer te zullen duren dan aanvankelijk gedacht.

Wout Jansen, bekend als fractievoorzitter/Statenlid voor Sterk Lokaal Flevoland, brengt een schat aan ervaring met zich mee, eerder dienend als wethouder in zowel Zeewolde als Lelystad. Met zijn besluit om zijn huidige functies als Statenlid en lid van de Steunfractie Eerste Kamer bij OPNL, evenals zijn functie bij fractie MooiLelystad tijdelijk neer te leggen, verklaart Jansen: “Hiermee kan ik me volledig inzetten om de mooie gemeente Noordoostpolder nog mooier te maken.”
In zijn nieuwe rol zal Jansen zich onder andere bezighouden met Financiën, Vastgoedvoorzieningen, WMO en Volksgezondheid, Sociaal Domein en Welzijn, Toezicht & Handhaving, het Zorgpleinproject ‘Het Vlie’ en Recreatie en Toerisme, evenals de leefbaarheid in wijken van Emmeloord.

 

Meld je aan bij onze partij en word lid!